גמילה מתרופות
התקררות, חרדה או דיכאון, כאבי שיניים, כאבי פרקים, קושי להירדם, כאבי כרוניים או התאוששות מניתוח, כל אלה הם דוגמאות למצבים המצריכים משככי כאבים. בשעה שהמכור אינו מצליח להפסיק לצרוך את התרופות ההלו, הרי שמדובר בהתמכרות לתרופות מרשם. במקרה זה, מומלץ יהיה להגיע אל בית מאזן מתרופות וילה מטריקס המספק טיפולים מתקדמים אינדיבידואליים בהתאמה לצרכיו של המטופל. תוכלו למצוא בבית מאזן זה צוות מקצועי ומומחה בתחום שמסייע את המטופלים להתמודדות ללא תרופות.
מידע נוסף בנושא
גמילה מתרופות – לאלו תרופות אפשר להתמכר?
התמכרות לתרופות היא הצורך הבלתי נשלט של האדם להמשיך ולצרוך את חומרים אלו, למרות שאין בהם כל צורך רפואי. ניתן לחלק את תרופות אלו לפי שלוש קטגוריות עיקריות:
- הקטגוריה הראשונה הינו למשככי כאבים. כיום ניתן לרכוש את חלק מחומרים האלו ללא מרשם של רופא ועל כן ההתמכרות קלה יותר. חשוב להבין שללא פיקוח רפואי, משככי כאבים עלולים לגרום לנזקים כאשר משתמשים בהם ביותר המידה.
- הקטגוריה השנייה היא נטילת תרופות הרגעה וכדורי שינה. תרופות אלו ניתנות על מנת להקל על בעיות שינה, במצב של חרדה או לטיפול באפילפסיה לדוגמא. בקרב המבוגרים שמתמודדים על קשיי שינה, התמכרות לכדורי שינה נפוצה, ולעיתים חלקם נוטלים כדורים אלו על בכדי להתמודד עם קשיים נפשיים, דוגמת הדיכאון. כדורי שינה ותרופות הרגעה, בדומה למשככי כאבים, משפיעים על הטווח הקצר אך הם מחמירים את המצב הנפשי ונוספים לה סכנות ההתמכרות.
- הקטגוריה האחרונה כוללת תרופות ממריצות. כלומר תרופות שנועדו להגברת דיכוי תיאבון או ערנות, מדובר בעיקר בתרופות המטפלות בהפרעות קשב וריכוז דוגמת הריטלין.
ואם נסכם
אפשר לסכם בכך שהתמכרות לתרופות הינה שם הכולל סוגים שונים של תרופות, למשל, תרופות עם מרשם או ללא מרשם מרופא. במקרה של התמכרות לתרופה מסוים, חשוב להגיע לטפל בבעיה זו אל בית מאזן על מנת לקבל את הטיפולים המשמעותיים להצלחת גמילה מתרופות.
גמילה מתרופות מרשם
תהליך גמילה מתרופות מרשם הינו תהליך פיזי ורגשי מאתגר, אשר מצריך ליווי ותמיכה רבה בעבור האדם הנגמל. וילה מטריקס הינה בית מאזן פרטי, אשר מעניק למטופליו את האפשרות לעבור תהליך גמילה ושיקום מהתמכרויות שונות, במתחם אקסקלוסיבי ובאווירה משפחתית, מתוך ראייה הוליסטית את האדם כמכלול ומתוך ההבנה כי ההתמכרות היא תוצר של קושי בחייו של המטופל אשר לא הצליח להתמודד עמו בצורה אחרת.
מדוע חשוב לעבור תהליך גמילה מתרופות מרשם?
תרופות מרשם הן מצרך נגיש וזמין, כאשר פעמים רבות האדם כלל אינו מודע לכך כי פיתח תלות או התמכרות לחומרים אותם הוא צורך. לעיתים מדובר בתרופות "קלות" יחסית" ונדמה כי אפשר פשוט להפסיק בכל עת אך בפועל לא כך הוא הדבר, הנה כמה סיבות למה:
- חוסר מודעות: כאמור, במקרים רבים גוף האדם מפתח תלות בתרופות אותן הוא נוטל, דוגמת משככי כאבים נניח, כאשר בלי לשים לב, עולה המינון עקב כך שהגוף מפתח עמידות לאורך זמן. המצב שנוצר כעת הוא מצב אשר האדם זקוק לתרופות האלו על מנת לתפקד, ובמידה והוא יפסיק ליטול אותן הוא יחווה "קריז" ויסבול מאוד. הצורך של האדם בתרופה נובע ממקום פיזי ולא ממקום רגשי ולכן קשה לאבחן כי מדובר בסוג של התמכרות ולטפל בכך. זהו מצב שקשה מאוד עד בלתי אפשרי לצאת ממנו ללא תמיכה וליווי מקצועיים.
- ניקוי הגוף: בכל תהליך גמילה מחומרים מכל סוג שהוא, ראשית ישנו צורך לנקות את הגוף מאותם החומרים, וזאת טרם להליך השיקום מן ההתמכרות. הליך ניקוי הגוף הוא לרוב קשה וכרוך בסבל רב עבור האדם, ומצריך ניסיון וידע רפואיים בנושא, אך הוא הכרחי על מנת לאפשר למטופל להפסיק את התלות. לא מדובר במצב בו האדם יכול פשוט להוריד מינון או להפסיק בעצמו.
- נגישות וזמינות: חלק נוסף בתהליך הגמילה הוא השיקום, ובו מקבלים כלים כיצד להתמודד עם הקשיים ללא התרופות. זהו תהליך רגשי עמוק, וכאשר האדם חוזר אל חייו הוא צריך להיות חזק מספיק על מנת לעמוד מול הפיתוי של הקלות בה ניתן להשיג תרופות אלו.
פונים לבית מאזן מתרופות מקצועי
על מנת להבטיח את קבלת כל הכלים הנחוצים לשם השלמתו של תהליך גמילה יעיל, פנו אל בית מאזן מקצועי ומנוסה אשר יעמוד לצדכם בכל שלב לאורכה של הגמילה.
בית מאזן מתרופות מרשם
אנו נוטלים תרופות מרשם מסיבות שונות – כאבי ראש, כאבי מפרקים ועוד. לא תמיד אנו חושבים על כך שעבור חלק מאתנו מדובר בתרופות ממכרות. ואכן, ישנם אנשים שיעשו הכול כדי להשיג עוד ועוד מרשמים למשככי כאבים, כך גם בדרכים בלתי חוקיות. וילה מטריקס היא בית מאזן מתרופות מרשם המאפשר למכורים להתנקות ולהתחיל דרך חדשה.
בית מאזן מתרופות מרשם – אילו תרופות נחשבות לממכרות?
קיימים סוגים שונים של תרופות שאפשר להתמכר להן. אלו כמה מבין הנפוצות שבהן:
- משככי כאבים – ההתמכרות למשככים יכולה לנוע מתרופות שניתן לקבל ללא מרשם כמו אדוויל או אקמול לתרופות חזקות יותר שעבורן נדרש מרשם דוגמת פרקוסט או מורפיום. מטופלים שנוטלים את התרופות האלה ללא פיקוח רפואי, עלולים לצרוך מינונים גבוהים יותר וכך תיווצר תלות בגוף.
- תרופות הרגעה וכדורי שינה – את התרופות האלה נותנים הרופאים בדרך כלל כדי להרגיע את המטופל במצבים של חרדה, מתח או חוסר יכולת להירדם. החומר הכימי המצוי בכדורים אלה עלול להגביר את הסיכוי להתמכרות, ואם נוטלים את הכדורים מבלי להישמע להוראותיו המפורשות של הרופא, עלולים המכורים לצרוך אותם במינונים גבוהים.
- תרופות ממריצות – תרופות שנועדו בדרך כלל לטפל בהפרעות קשב וריכוז, לדכא תיאבון או לשמור על ערנות. דוגמאות לתרופות אלה יכולות להיות קונצרטה או ריטלין.
איך מזהים סימני התמכרות לתרופות מרשם?
מטופלים רבים מגיעים אל בית מאזן מתרופות מרשם בעקבות ערנותם של בני המשפחה. אלה שמים לב להתנהגות מוזרה כמו צריכת יתר של תרופות מרשם, "אובדן" של מרשמים לעתים תכופות, ניסיון להשיג תרופות מרשם בכל דרך אפשרית, או שימוש בתירוצים ותלונות שווא לגבי כאבים. לפעמים משתמשים המכורים בתרופות מרשם במטרה לנסות ולהתגבר על בעיות כמו לחץ או חרדה.
חשוב לשים לב לכך שבניגוד לסוגי התמכרויות אחרות כמו סמים או אלכוהול אשר ידועות כהתמכרויות מזיקות, הרי שהתמכרות למשככי כאבים עלולה להתחיל בתום לב ממש. כך שמה שהתחיל כניסיון לפתור בעיה בריאותית, הופך להתמכרות של ממש. על כן, אם שמתם לב לכך שהתנהגותו של יקירכם השתנתה בעקבות נטילת תרופה חדשה, כדאי להפנות אותו לבית מאזן.