התמכרות לקניות
התמכרות לקניות מתאפיינת על ידי מחשבה בלתי פוסקת על קניות והוצאות כבדות על רכישות שונות, גם במידה ואינן הכרחיות. התמכרות זו מובילה לתחושת לחץ ולליקוי בתפקוד היומיומי של המכור. עקב הקניות המרובות, המכור מוצא את עצמו עם חובות גדולות שקשה לחזיר ועם תשלומים דחויים שונים. על מנת לטפל בבעיה זו, חשוב להגיע אל בית מאזן מקצועי. הכירו את המרכז וילה מטריקס המספק את כל הטיפולים המשמעותיים על מנת להצליח להיגמל מהתמכרות לקניות. מרכז זה, הנמצא בהרצליה, בעל אנשי מקצוע מומחים בתחום המעניקים את כל העזרה והתמיכה עבור כל מטופל.
השלבים של התמכרות לקניות
על מנת להבין היטב את נושא זה, חשוב קודם לזהות אם הנכם או קרובי משפחה מוכרים לקניות. כדי לאבחן תופעה זו, יש לעמוד על שלבים העיקריים להתמכרות לקניות:
- השלב הראשון כולל את שלב הציפייה, כלומר התעסקות עם פריט מסוים, פיתוח של מחשבות על קנייה, דחפים או התנהגות אחרת הקשורה בקנייה.
- השלב השני של ההתמכרות לקניות הינו שלב ההתכוונות. זאת אומרת השלב בו המכור מתכוון לבזבז ולקנות פריט או כמה פרטים. כאשר מדברים על כוונה, מדברים על כך שהמכור מחליט מתי ולאן ללכת לעשות קניות, כיצד להתלבש עבור אירוע זה ובאילו אמצעי תשלום הוא מתכוון לשלם.
- השלב הבא הוא כמובן השלב של הקנייה בפועל. שלב זה מרגש במיוחד עבור המכור.
- לעומת השמחה שהוא הרגיש במהלך השופינג, לאחר הקנייה המכור כועס על עצמו על כך שלא הצליח לעמוד בפיתוי הקנייה ושבזבז כסף רב. בשלב זה הינו חווה תחושת דיכאון ויוצא מתחושה זו בקנייה וכך מתחיל חידוש מעגל הקנייה.
כיצד ניתן לטפל בהתמכרות לקניות?
הטיפולים הנפוצים ביותר עבור התמכרות לקניות הינה טיפול קוגניטיבי – התנהגותי על ידי תרופות פסיכותרפיות, נגד תחושת הדיכאון. בנוסף לכך, מכור לקניות צריך ללמוד לשנות את הרגלים בו הוא רגיל לחיות, ולבחור באורח חיים פשוט יותר. לדוגמא, להימנע ממגזינים עם פירסומות או צפייה פתוחה מפירסומות בטלוויזיה וכדומה.
אפשר לסכם כי במקרה של התמכרות לקניות יש להגיע אל מוסד גמילה על מנת לקבל את כל העזרה והתמיכה להתמודד יחדיו עם תסמיני ההפרעה.