בית מאזן ממשככי כאבים – למכורים בחסות החוק
כאבים בגוף הם תופעה שכיחה שמתרחשת לאור סיבות כאלו ואחרות בגוף האדם. אנשים רובים נוטים ליטול משככי כאבים כדי לשכך את הכאב ולהרגיש יותר בנוח. התמכרות למשככי כאבים מייצגת משהו רחב מזה, כאשר נוטלים את התרופה על אף שאין הנחיה מרופא ליטול אותה ולמעשה אין שום צורך רפואי בה. משם הדרך לפיתוח תלות בתרופה היא קצרה מאוד, והדרך לטפל בזה עוד בהתחלה היא בניית תוכנית גמילה בבית מאזן ממשככי כאבים.
כך תזהו התמכרות למשככי כאבים
הסימנים הניכרים המצביעים על התמכרותו של אדם למשככי כאבים, הם כאשר הוא מגדיל את מינון משכך הכאבים שהוא נוטל, או לחלופין מרווחי הזמן שבין נטילה אחת לאחרת הוא קצר מהרגיל. המכור רוצה לחוש שוב ושוב את אותה תחושת הרפיה והרוגע שמשכך הכאבים משרה עליו, ולכן מגביר את נוכחותו בגוף.
סימנים מובהקים נוספים לכך מתבטאים ברמת הגוף, כאשר ההשפעה מתפוגגת או כאשר הוא לא נוטל משככי כאבים במשך זמן מה. ניתן להבחין במצבים כאלו בקשיים נפשיים ופיזיים כדוגמת חרדה, אי – שקט, רעידות, הזעת יתר ועוד. ברמה הסביבתית ניתן להבחין בחוסר תפקוד חברתי או נתק פתאומי מהסביבה.
אילו משככי כאבים נחשבים ממכרים?
יש מנעד רחב של משככי כאבים, הנחשבים נגישים ונמכרים לצרכן די קלות. זו יכולה להיות התמכרות לתרופות המצויות בכל בית, כמו למשל אקמול או אדוויל, וכן גם לתרופות בעלות אופי נרקוטי כמו מורפיום, פנטניל וכו'. כשאין השגחה רפואית המבקרת את השימוש של האדם במשככי הכאבים, המכור יכול להגדיל מינונים על דעת עצמו ולהיכנס ללופ התמכרותי והרסני.
בית מאזן ממשככי כאבים לטיפול במכורים
לעתים המשפחה מתגייסת לסייע למכור להפסיק לצרוך משככי כאבים, אבל עם כל הכאב זה לא תמיד עוזר. הדרך המהירה והיעילה ביותר הינה בית מאזן ממשככי כאבים, המהווה מסגרת טיפולית מקצועית שמתמחה בבנית תוכנית גמילה למכורים. במרכז הגמילה ישנם אנשי צוות ייעודיים, שהוכשרו להעניק סיוע למכורים, ויחד איתם בונים תוכנית גמילה מותאמת אישית למטופל.