נזקים הנגרמים מהתמכרות לאלכוהול
בשביל הרבה אנשים בעולם וכן בתרבויות שונות, שתייה של משקאות חריפים תופסת חלק בלתי נפרד באירועים משפחתיים, כמו גם באירועים חברותיים. אבל שתייה של אלכוהול יכולה להיות על בסיס יום יומי.
אם אתם שותים אלכוהול כל יום רצוי שתשתו עד שתי כוסות. זהו הגבול הסביר.
אולם,למרבה הצער, ישנם אנשים שעוברים את מכסת השתייה המומלצת…הסטטיסטיקות המדווחות על – ידי בתים מאזנים מאלכוהול בישראל ובמדינות אחרות בעולם חושפות נתונים מזעזעים לגבי מספר האלכוהוליסטים .
ממחקרים ניתן ללמוד על קריטריונים ואומדנים שונים אשר תפקידם להעריך אם אדם מסוים אלכוהוליסט. בגדול,
אנשים שמיועדים להיכנס לתוכנית גמילה מאלכוהול עונים על הדרישות הבאות:
- הם בעלי תשוקה או עם צורך תמידיים לאלכוהול.
- התלות שלהם במשקאות עם אלכוהול מתעלה מאשר צרכים בסיסיים אחרים. אנשים כאלה מכורים לא רק מבחינה פיסית, כי אם גם מבחינה נפשית. כלומר, גם הגוף וגם הנפש תלויים באלכוהול.
- אם האלכוהול לא זמין לידם, הם מגיבים בסימפטומים קשים, כגון דיכאון ושינויים קיצוניים במצב רוחם.
- העמידות שלהם לאלכוהול עולה עם הזמן. כלומר, אדם ששותה בכל יום מפתח קיבולת גדולה יותר, שמאלצת אותו לשתות יותר כדי "לשבוע".
אנשי מקצוע טיפוליים שמומחים בסיוע ל – גמילה מאלכוהול מתייחסים אליו כאל סם, אשר גורם לבעיות רפואיות חמורות בגוף האדם. הנזקים הם מידיים ומתפשטים לאיברים שונים ; בלב, בקיבה ובכבד. למעשה, כל המערכת החיסונית נדפקת!
כמו כן, הנזקים האלה שנגרמים לגוף כתוצאה משימוש לרעה באלכוהול, יחריפו אם נעשה שימוש עם סמים נוספים.
מרשימת הקריטריונים שציינו באמור לעיל אשר מעריכים מיהו אדם אשר עונה להגדרה של אלכוהוליסט, התרשמתם בוודאי כי מדובר למעשה במחלה כפי שמציעים חוקרים מתחום ה – גמילה מאלכוהול.. עם זאת,יש להימנע מלתייג כל אדם אשר שותה אלכוהול כמי שמכור, כל עוד פעולת השתייה עומדת על גבול מסויים. אם אתם מרגישים כי אדם אשר אתם חושבים שהוא בעל יתרה לטיפה המרה, כדאי שתפנו אותו למרכז המתמחה בטיפול התמכרות לאלכוהול.